Kulturgaranti för unga

Utbud höstterminen 2021 och vårterminen 2022

Trelleborgs kommun har sammanställt sitt kulturutbud inom ramen för kulturgarantin. Kommunfullmäktige beslutade 2015 att införa en Kulturgaranti för unga. Bildningsnämnden och Kultur- och fritidsnämnden delar på ansvaret att barn och elever från 4 års ålder till årskurs 9 garanteras professionellt producerade kulturupplevelser varje läsår.

Utbudet är framtaget i dialog mellan kultur- och fritidsnämndens och bildningsnämndens personal och i linje med läroplanen. Information om bokning finns under respektive utbud.

Bokning/anmälan av besök

OBS Nya bokningsregler. Alla klasser bokas till utbudspunkterna av bildningsförvaltningens ingela.berglund@trelleborg.se.
När man har fått sin bokning ska varje berörd lärare senast den 24/9 mejla besöksmålet enligt adress i programmet (se under respektive punkt) för att ange kontaktperson och antal elever.

Transport till kulturgarantiutbudet

Busstransporter ska bokas av varje skola. För att boka transport till kulturgarantiutbudet används ”Beställning av busstur” som finns på Sharepoint. Kontaktperson för beställningar  är Lars-Peter Trulsson LarsPeter.Trulsson@Trelleborg.se eller 0708-81 75 75.

Ange vid bokning att det är kulturgarantiutbud ni ska till. Kostnaden debiteras kultur- och fritidsnämnden.

Skolbussarna kör till kommunens kulturinstitutioner för elever upp till åk 6. Elever från åk 7 använder sina busskort och allmänna kommunikationsmedel som buss och tåg.

För transport till Malmö kör skolbussarna till närmsta tågstation och därefter ska skolans/elevens busskort användas för vidare färd till målet.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om utbudet eller annat är du välkommen att höra av dig enligt nedanstående.

Bokning och transport: ingela.berglund@trelleborg.se

Biblioteken: barnochunga.bibliotek@trelleborg.se

Trelleborgs museum, Axel Ebbes konsthall och Kulturmagasinet: musped@trelleborg.se

Trelleborgen: trelleborgen.pedagogik@trelleborg.se

Kulturskolan: kulturskolan@trelleborg.se

Besök på kulturinstitutioner utanför kommunen: annika.eriksdotter@trelleborg.se