Så kommer du till Trelleborg C

När du ska till eller från Trelleborg C är det enklast att cykla, åka buss eller tåg. 

En cykeltur till centralstationen går nästan lika snabbt som att åka bil om du startar din resa inom Trelleborgs stad, och det är lätt att parkera. Det finns 472 cykelparkeringar vid stationen.

Buss till Trelleborg C

Alla bussar angör Trelleborg C. Det går lika bra att åka regionbuss som stadsbuss inom Trelleborgs stad. Vid övergång från tåg till buss vid Trelleborg C ingår bussresa inom staden då du reser inom samma zon.

Stadsbussar och regionbussar är tidsmässigt anpassade till pågatågens ankomster och avgångar. Stadsbussarna kör en gång i kvarten mellan klockan 06 och 09 och mellan klockan 14 och 18 på vardagar och en gång i halvtimmen under övrig tid. Regionbussar kör en gång i halvtimmen mellan klockan 06 och 09 och mellan klockan 14 och 18 på vardagar och en gång i timmen under övrig tid.

Med reservation för ändringar.

Tidtabeller och reseplanerare finns på Skånetrafikens webbplats.

Cykel till Trelleborg C

Inom Trelleborgs stad har de allra flesta högst tre kilometer till centrum eller till Trelleborg C. Från din ytterdörr går det lika snabbt att cykla upp till tre kilometer i staden som att köra bil.

Kommunen satsar på att förbättra möjligheterna för dig som cyklar Flera cykelvägar har byggts och andra har rustats upp sedan nyinvigningen av Trelleborg C 2015.

På Trelleborg C finns totalt 472 cykelparkeringsplatser. Av dessa finns 62 platser, varav 18 med laddplats för elcykel, i ett låst cykelgarage. För att kunna ha sin cykel i detta cykelgarage behöver man boka en plats samt erlägga en avgift på 80 kronor per månad.

Bil till Trelleborg C

Om du behöver åka bil till Trelleborg C finns två lämpliga parkeringsplatser: Skarpskytten i hörnet Johan Kocksgatan-Östergatan mend 76 parkeringsplatser, och Kontinentplan på Fyrmästaregatan intill östra infarten. Båda parkeringarna ligger cirka 300 meter från tågen.