Träblåsinstrument

Det finns flera olika sorters träblåsinstrument. På Kulturskolan kan du lära dig spela klarinett, saxofon och tvärflöjt. Instrumenten är solo- och orkesterinstrument som används i många olika musikstilar och musiksammanhang.

Klarinett (från 8 år)

Klarinetten är ett instrument med många klangmöjligheter. Tonen bildas av ett rörblad som vibrerar på ett munstycke. Det är ett framträdande instrument inom många olika musikstilar, alltifrån folkmusik till jazz, blåsorkester och klassisk musik.

Kursen erbjuds måndag, tisdag och onsdag.

Saxofon (från 8 år)

Saxofonen är uppkallad efter sin uppfinnare Adolphe Sax. Den är gjord av metall, men är ändå ett träblåsinstrument eftersom man spelar på ett rörblad. Saxofonen används flitigt i blåsorkestrar, jazz samt pop & rock.

Kursen erbjuds måndag, tisdag och onsdag.

Tvärflöjt (från 8 år)

Tvärflöjt eller flöjt tillhör träblåsinstrumenten, Det kan tyckas märkligt eftersom de flesta flöjter idag är gjorda i metall, men förr i tiden var flöjten tillverkad i trä. Du får ljud genom att blåsa över hålet på munstycket ungefär som på en flaska. Tvärflöjt förekommer i de flesta musikstilar och ensembleformer.

Kursen erbjuds måndag, tisdag och onsdag.