Intresseanmälan

Behovet av gode män och förvaltare ökar och överförmyndarenheten tar tacksamt emot intresseanmälningar.

Särskilt stort är behovet för människor med psykiska funktionshinder, yngre personer och personer med missbruksproblematik.

Överförmyndarenheten arbetar med tillsättning av ställföreträdare i kommunerna Trelleborg, Skurup och Svedala och kan vara av väldigt varierande slag.

Vad krävs för att bli god man eller förvaltare?

Är du empatisk? Vill du hjälpa andra?

Som god man eller förvaltare arbetar du med människor som av olika anledningar behöver hjälp. Det är till stor del ett ideellt arbete, som ger dig möjlighet att göra skillnad för den enskilde individen. Ofta innefattar din roll att hjälpa till med att sköta huvudmannens ekonomi, bevaka rättigheter gentemot myndigheter samt att föra huvudmannens talan, för den som inte kan göra så själv. Du ska även se till huvudmannen får den omsorg och tillsyn som denne behöver.

För att vara aktuell för ett uppdrag hos oss finns det vissa kriterier som bör uppfyllas. Du får inte ha någon betalningsanmärkning eller förekomma i belastningsregistret. Du ska ha en vilja att hjälpa andra och vara lämplig i övrigt. Då godmanskap och förvaltarskap inte är ett arbete ser vi gärna att du har en annan huvudsaklig sysselsättning.

Att vara god man eller förvaltare är ett förtroendeuppdrag, vilket innebär ett civilrättsligt förhållande mellan dig och din huvudman. Överförmyndarnämndens roll är att kontrollera uppdraget, att allt går rätt till.

Känner du dig redo att göra skillnad i en annan människas liv och har lite tid över, så tveka inte att höra av dig.

Välkommen med din intresseanmälan!

Observera att du genom att skicka in din intresseanmälan godkänner att vi gör en kontroll via kreditupplysning.

Intresseanmälan